Elemér
-1 °C
10 °C

Bevonták Gyenesei István vadászengedélyét

2010.06.25. 06:32 Módosítva: 2010.06.25. 06:33
Öt szarvast lőttek le engedély nélkül a Somogy megyei Babócsa környéki erdőben tavaly. A vadászaton jelen volt Gyenesei István, a Gyurcsány-kormány önkormányzati minisztere is, írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet információi szerint három hónapra bevonták Gyenesei István vadászengedélyét, és ötvenezer forintos pénzbírságot is kiszabtak a politikusra, amiért tavaly októberben több barátjával egy előre be nem jelentett, ezért szabálytalanul megtartott hajtóvadászaton vett részt.

A lap úgy tudja, a büntetést a Somogy Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal állapította meg, bár a hatóság illetékese csütörtökön azt mondta, az eljárás még folyamatban van.

D  VG20090313005

A Gyurcsány-kormány önkormányzati miniszterét egyébként már többször is kihallgatták az ügyben, hogy tisztázza, hogyan írhatták a nevére az öt szarvast úgy, hogy a leterítéskor a politikus nem vadászhatott, hiszen nem volt bejegyezve a vadászati beírókönyvbe.

A szabályok szerint minden vadásznak, ha terepre megy, ki kell töltenie ezt a formanyomtatványt, hogy ugyanabban az időben más vadász ne menjen ugyanarra a területre, nehogy baleset történjen.