Házkutatás a Corvin-Szigony projektet felügyelő cégnél

2010.06.26. 18:35
A Corvin sétány projektet a VIII. kerület részéről menedzselő cégnél, a Rév8 Zrt. székházában tartott házkutatást a rendőrség.

A rendőrség házkutatást tartott a Corvin sétány projektet a VIII. kerület részéről menedzselő Rév8 Zrt. székházában - írta a Magyar Hírlap szombati számában.

A lapnak a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a gazdaságvédelmi főosztály nyomozói házkutatást tartottak "egy VIII. kerületi irodában hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt". A BRFK tájékoztatása szerint a nyomozók a Corvin-Szigony projekttel összefüggő, az építkezéssel kapcsolatos dokumentumokat foglaltak le.

A Magyar Hírlap szerint a józsefvárosi beruházással kapcsolatban az adóhivatal is több hónapig vizsgálódott és számos szabálytalanságot állapított meg.

A lap szerint a Rév8. Zrt. tavalyi átvilágítása azt mutatta ki, hogy akár 3 milliárdos kár is érhette az önkormányzatot a beruházás ideje alatt 2005-2008 között, mert a beruházónak a reális forgalmi ár alatt adták el az ingatlanokat.