Szeptemberben hallgatnák meg Gyurcsányt az elszámoltatók

2010.07.28. 08:17
Szeptember 1-ig elkészítik a rendőrségtől kapott, a 2002-2010 közötti időszak rendőri tevékenységéről szóló többezer oldalnyi dokumentum kivonatait, majd ezek alapján elkezdik a rendőri túlkapások vizsgálatát, nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Gulyás László, az eseti albizottság elnöke. Gyurcsány Ferencet szeptember végén hallgathatják meg.

Szeptember végére tervezi Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök meghallgatását az előző kormányok idején elkövetett rendőrségi jogsértéseket vizsgáló albizottság fideszes elnöke, Gulyás Gergely. A Magyar Hírlap értesülései szerint a bizottság szeptember 1-ig készíti el kivonatát az eddig megküldött rendőrségi dokumentumokból, melyek alapján megkezdik a meghallgatásokat.

Az elszámoltatók Gyurcsány mellett Gergényi Pétert és Bene Lászlót, a volt országos és budapesti rendőrfőkapitányokat is meghallgatják.

Gulyás szerint az eddig hozzájuk került dokumentumokból a rendőrségi rádióforgalmazás átiratai a legérdekesebbek. Amire viszont igazán kíváncsi lenne, az a rendőri és a politikai vezetők beszélgetései, ám ezek mobiltelefonon zajlottak, így nincsenek dokumentálva.