Orbán körbejárja az államtitkárokat

2010.07.29. 15:25
Orbán Viktor a következő hetekben egyenként egyeztet majd az államtitkárokkal a következő négy év feladatairól. Hétfőn a nemzetgazdasági minisztériumnál kezd, majd kedden a közigazgatási és igazságügyi tárca következik.

Hétfőtől végiglátogatja az összes szaktárcát Orbán Viktor miniszterelnök, aki személyesen, egyenként egyeztet az elkövetkező négy év feladatairól az államtitkárokkal, tudta meg az MTI kormányzati forrásból.

Az MTI információi szerint a kormányfő először a Matolcsy György vezette nemzetgazdasági minisztériumot keresi fel, majd kedden a közigazgatási és igazságügyi tárcánál egyeztet a miniszter jelenlétében az egyes államtitkárokkal. A kormányfő mind a nyolc szaktárcát felkeresi az elkövetkező hetekben.

A miniszterelnökséget államtitkári rangban Varga Mihály vezeti, a Nemzetgazdasági, a Nemzeti Erőforrás és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál hét-hét, a vidékfejlesztési tárcánál hat, a külügyi és honvédelmi tárcánál kettő-kettő, míg a belügyi tárcánál három államtitkárral folytat majd megbeszéléseket a teendőkről és szakmai elképzelésekről.