Herman
1 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Az MVM őrzése is Pintér Sándor régi cégéhez került

2010.08.06. 20:14
Augusztus 1-jétől a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., Pintér Sándor volt vagyonvédelmi vállalkozása vette át a Magyar Villamos Művek Zrt. ingatlanjainak az őrzés védelmét – tudta meg a hvg.hu. A hírt az MVM kommunikációs részlegén megerősítették.

Az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank Zrt. után újabb, szintén az állam tulajdonolta cég őrzését nyerte el a CBSZ. A hvg.hu információi szerint az MVM vezérkarának lecserélésével együtt új biztonsági cégre bízták a társaság székházának és egyéb ingatlanjainak az őrzés-védelmét.

Az MVM közlése szerint az új társaságot zárt, meghívásos pályázaton választották ki még júliusban. Ezen három cég indult, s ezek közül a legfelkészültebbnek és a legolcsóbbnak a Civil Biztonsági Szolgálat bizonyult. A zrt. emberei augusztus 1-jén el is foglalták új helyeiket. Azt, hogy a biztonsági feladatokért mennyit számlázhat majd a Civil, nem árulták el. Csak annyit közöltek, hogy a szerződésben kikötötték, alvállalkozói láncolatot nem alkalmazhat.

A CBSZ újabb állami megbízása azért vet fel kérdéseket, mert annak értéke meghaladja az ötmillió forintot, közbeszerzési pályázat keretében választották ki az In-Kal Securityt. Most azonban elégnek bizonyult a zárt tendereztetés. Az is kérdéses, hogy a munka elvégzéséhez elegendő embere van-e a CBSZ-nek.

Az MFB és leányvállalatai, valamint az MVM után szeptember 1-jétől valószínűleg a Szerencsejáték Zrt.-nél is a Civil Biztonsági Szolgálat őriz és véd.