Jobbikos jelölt a Haladás-kapitány

2010.08.14. 12:06
A tavaszi országgyűlési képviselőválasztáson harmadik lett körzetében Balassa Péter, a szombathelyi labdarúgócsapat volt kapitánya, most a polgármesteri székért indul.

Balassa Péter indul a Jobbik polgármesterjelöltjeként az októberi önkormányzati választásokon Szombathelyen, jelentették be szombaton a párt sajtótájékoztatóján a vasi megyeszékhelyen. Balassa Péter a Haladás labdarúgócsapat volt kapitánya, 35 éves, foglalkozása profi labdarúgó, vállalkozó, nős, egy kislánya van.

Balassa Péter (fotó: Mészáros Zsolt / nyugat.hu)
Balassa Péter (fotó: Mészáros Zsolt / nyugat.hu)

A sajtótájékoztatón elmondta: új fejezetet kívánnak nyitni Szombathely életében, ésszerűbb gazdálkodást akarnak bevezetni a városban és felül kívánják vizsgálni a már megépült és a még meg nem épült beruházásokat is. Munkájukkal a szombathelyi polgároknak egy tervezhetőbb jövőképet szeretnének adni.

A sajtótájékoztatón bemutatták a párt egyéni körzetekben induló jelöltjeit is, Szombathelyen a Jobbik valamennyi egyéni képviselői körzetben állít jelöltet.

Balassa Péter a Jobbik jelöltjeként a 2010-es országgyűlési képviselőválasztáson Szombathely 1-es számú választókerületében 10,89 százalékkal a harmadik helyen végzett.

A Fidesz-KDNP már korábban bejelentette, hogy Puskás Tivadart jelöli, az MSZP a jelenlegi polgármester, Ipkovich György jelöltségét támogatja Szombathelyen. Mindkét jelölt indult a tavaszi országgyűlési választáson is. Puskás Tivadar akkor a voksok 57,2 százalékával az első fordulóban megszerezte az országgyűlési képviselői mandátumot, Ipkovich György másodikként csak a megyei lista első helyéről kerülhetett be a törvényhozásba.

A 2-es számú szombathelyi választókerületben - ahová több városkörnyéki kistelepülés is tartozik - tavasszal szintén a Fidesz-KDNP jelöltje végzett az élen, második az MSZP jelöltje volt, harmadikként a voksok 12,17 százalékát begyűjtve itt is a Jobbik végzett.

Szombathelyen egyébként már bejelentették azt is, hogy az Együtt Szombathelyért Egyesület (ESZE) jelöltjeként Gyimesi József ügyvéd kíván indulni, míg a Lehet Más a Politika (LMP) annak ellenére, hogy az összes választókörzetben állít jelöltet, a polgármesteri tisztségért folyó küzdelembe nem kíván beleszólni.