Több életveszélyes ház Esztergom belvárosában

2010.08.15. 18:51
Több ház életveszélyes Esztergom belvárosában, a lakók csak saját felelősségükre maradhattak otthonaikban. Az elmúlt hónapok heves esőzései miatt megcsúszott ugyanis a Szent Tamás hegy, a veszélybe került házak pedig éppen alá, illetve rá épültek - adta hírül az RTL Híradó.

A lakók már néhány hónapja megkeresték az önkormányzatot, hogy tegyen valamit a biztonságukért, de most azt mondják, nem történt érdemi munka.

A veszélybe került házak a Galamb utcában állnak. Itt van olyan épület, amelyet körben vasakkal rögzített a tulajdonosa, hogy ne csússzon tovább. Az utca lakói az önkormányzathoz fordultak.

A jegyző levélben önkormányzati lakásokat ajánlott fel több háztulajdonosnak. Ők csak saját felelősségükre maradhattak ugyanis otthonukban.

Az önkormányzat nemrégen egy murva dombot hordatott a hegy aljába, hogy azzal állítsa meg a csúszást. A lakók szerint azóta más nem történt.

Az RTL Híradó szerette volna megtudni, hogy mi fog történni a házakkal és lakóikkal, de vasárnap nem tudták elérni a polgármestert.