Lefejezték a Köztársasági Őrezredet

2010.09.15. 11:54
Indoklás nélkül menesztette az országos rendőrfőkapitány az őrezred két vezetőjét. Kardos Imre és Sevcsik László leváltása nem volt meglepetés, a rendőrök további személycseréket is prognosztizálnak.

A rendőrség vezetője és a belügyminiszter szerdán rövid közleményben jelentette be, hogy visszavonta több főrendőr kinevezését. Hatala József országos rendőrfőkapitány – indoklás nélkül – 2010. szeptember 15-ei hatállyal menesztette a dandártábornoki rangban lévő Kardos Imrét, a Köztársasági Őrezred személyvédelmi főosztályának vezetőjét, valamint Sevcsik Lászlót, az őrezred objektumvédelmi főosztályának vezetőjét. Helyükre a főkapitány Marosán Attila alezredest és Lisoczki László alezredest nevezte ki.

Az őrezred személycseréi mellett a közlemény bejelentette azt is, hogy Pintér Sándor belügyminiszter Hatala József országos rendőrfőkapitány javaslatára 2010. szeptember 15-ei hatállyal indoklás nélkül visszavonta Gorgosilits Fábiánnak a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének kinevezését.

Az Index információi szerint a személycserék nem érték meglepetésként a rendőrséget, már jó ideje tudni lehetett, hogy kormányváltáshoz kapcsolódóan több rendőri vezetőnek mennie kell.