Halálosan félt Hagyótól Balogh Zsolt

2010.09.20. 08:50
Szembesítették a BKV volt vezérigazgatóját az MSZP volt főpolgármester-helyettesével, Balogh Zsolt szerint Hagyó Miklós azzal fenyegette, hogy aki nem áll be a sorba, annak el kell vágni a torkát. A volt főpolgármester-helyettes mindent tagadott és hazugsággal vádolta Balogh Zsoltot.

A múlt héten szembesítették a Teve utcai rendőrkapitányságon Balogh Zsoltot, a BKV volt vezérigazgatóját Hagyó Miklóssal, az MSZP volt főpolgármester-helyettesével, írja a hétfői Magyar Nemzet. A szembesítés célja a két gyanúsított vallomásában lévő ellentétek tisztázása volt.

Balogh Zsolt megbízott BKV vezérigazgató, Hagyó Miklós  főpolgármester-helyettes és Demszky Gábor főpolgármester 2008 áprilisában
Balogh Zsolt megbízott BKV vezérigazgató, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és Demszky Gábor főpolgármester 2008 áprilisában

A találkozó elején Hagyó Miklós súlyos egészségkárosodásáról, műtétet igénylő kétoldali fülgyulladásáról beszélt, Balogh Zsolt pedig arról, hogy a mai napig halálosan fél a volt szocialista politikustól. "Halálfélelmem van tőled, Miklós!" - mondta Balogh Zsolt Hagyó Miklós szemébe a napilaphoz eljutott szeptember 14-i rendőrségi szembesítési jegyzőkönyv szerint.

A BKV egykori megbízott vezérigazgatója a Teve utcai szembesítésen azt állította, hogy Hagyó Miklós meglehetősen konkrétan megfenyegette: "„Azt mondtad, hogy aki nem áll be a sorba, annak el kell vágni a torkát”. Balogh azt vallotta a nyomozóknak, annyira félt a kérdéses időszakban, hogy volt olyan BKV-igazgatósági ülés, ahol Tisztelt Bíróságnak szólította a testületet.

A lap szerint Balogh Zsoltnak rendszeresen be kellett számolnia Kocsis István, a BKV új vezérigazgatójának tevékenységéről Hagyó Miklósnak és titkárnőjének, Horváth Évának. Állítása szerint egy 2009-es vacsorán előkerült egy olyan 20-30 oldalas jelentés is, amely azokat a témákat tartalmazta, amelyeket Kocsisra nézve terhelő szándékkal állítottak össze.

Balogh a rendőröknek elmondta: kétszer 15 millió forintot adott Hagyónak, amit a főpolgármester-helyettes azzal az indokkal kért, hogy egyes munkatársainak fizetését csak így tudja megoldani, ráadásul egy csepeli idősotthont is támogat. Az első 15 millió forint teljesítését Hagyó Miklós 2008 nyarán a Hévízi-tóban, egy kapaszkodónál igazolta vissza – Balogh állítása szerint a termálvízben akkortájt több fővárosi cég vezetője is megfordult. A második 15 millió átadása az elhíresült Nokia-dobozban történt. Balogh nem válaszolt arra a kérdésre, hogy honnan származott az MSZP volt politikusának átadott pénz, azt viszont jelezte: továbbra is fenyegetve érzi magát és a családját.

A BKV volt megbízott vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a cég szakszervezeti vezetői többször is jártak Hagyónál. Ezek a látogatások is félelmet keltettek Balogh Zsoltban, ugyanis Földényi György szakszervezeti vezető kijelentette, hogy "Balogh Zsolt fejét ide az asztalra kell letenni".

A szembesítés eredménytelen volt a Magyar Nemzet szerint, a volt főpolgármester-helyettes ugyanis mindent tagadott és hazugsággal vádolta Balogh Zsoltot. Hagyó Miklós leszögezte: soha nem kért Baloghtól semmi olyat, amivel a BKV-nak vagy Kocsisnak ártott volna.