Elza
-3 °C
1 °C

Joav Blum is gyanúsított lesz Sukoró miatt

2010.09.23. 07:38
Az izraeli-magyar üzletember a Sukoró-ügy egyik főszereplője. Az ügyvédje már gyanúsított az ajándékozásnak álcázott telekügyletek miatt, Blum egyelőre külföldön van.

Már Joav Blum is a gyanúsítottak között van a sukorói ügyben, írja a Népszabadság. A lap úgy értesült, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségen gyanúsítottként kezelik az izraeli-magyar kettős állampolgárságú férfit, akinek a King's City projektben a terület biztosítása volt a feladata.

Blum külföldön tartózkodik, így a gyanúsítás tényét nem közölhették még vele, hivatalosan ezért nem is tekinthető gyanúsítottnak. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint az ügyben még nincs Joav Blum nevű gyanúsított. Hogy a jövőben történhet-e ilyen, arra nem kívánt válaszolni.

Fazekas ugyanakkor elmondta: a férfi ügyvédjét azzal gyanúsítják, hogy Blum egyes ingatlan-tranzakcióiban közreműködött abban, hogy ajándékozási szerződésnek álcázzanak olyan szerződéseket, amelyek mögött valójában adásvételi tranzakció volt. Márpedig a lap forrásai szerint kizárt, hogy ha Blum ügyvédjét emiatt bűncselekménnyel gyanúsítják, akkor őt magát nem.