Folytatódott a korrupcióval vádolt volt ügyész pere

2010.09.29. 12:48 Módosítva: 2010.09.29. 12:49
Az ügyészi perbeszéddel folytatódott a korrupcióval vádolt volt ügyész, Varga Gergely büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. Az előzetes letartóztatásban lévő férfit egyebek között hivatali visszaéléssel, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel, hivatali befolyással üzérkedéssel és sikkasztással is vádolják.

Tíz év körüli börtönt kért a korrupcióval vádolt Varga Gergely egykori ügyészre, ügyészségi szóvivőre vádbeszédében a Központi Nyomozó Főügyészség tárgyaló ügyésze a Fővárosi Bíróságon.

A 31 éves Varga Gergely a vád szerint ügyészségi kinevezése után néhány hónappal már sorozatosan kért pár tízezer forinttól egymillióig terjedő összegeket azért, hogy hivatali hatalmával visszaélve elsimítson ügyeket: elintézze, hogy vádlottak ne kerüljenek börtönbe, kikerüljenek előzetes letartóztatásból, bevont jogosítványt visszaadjon az ügyészség, körözött személy ne kerüljön kézre.

A vád szerint enyhítő körülmény nincs, az igazságszolgáltatás tekintélyét rendkívül súlyosan romboló cselekményekért tíz év körüli szabadságvesztés kiszabása indokolt.

A büntetőper délután a védőbeszéddel folytatódik a Fővárosi Bíróságon.