Feljelentés a kiskunfélegyházi kórház autóbeszerzései miatt

2010.10.01. 09:36
Szabálytalanságokat tárt fel az önkormányzat és a kórház saját belső vizsgálata is a kiskunfélegyházi városi kórház autóbeszerzései körül. A város jegyzője ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, a helyi Fidesz szerint a szocialista alpolgármester, Garai István Levente jutott ingyen két autóhoz is.

Feljelentést tett Kiskunfélegyháza jegyzője és a városi kórház főigazgatója a városi kórház autóbeszerzései miatt, írja a Petőfi Népe. "A kórház 2000. óta végzett valamennyi gépjármű-beszerzésével kapcsolatban két ellenőri vizsgálat is indult: egy belső, kórházi, illetve egy másik, az önkormányzat megbízott könyvvizsgálója által lefolytatott vizsgálat. Nemrégiben elkészültek az ellenőri jelentések, ezeken alapul a feljelentés, melyet hűtlen kezelés, okirat-hamisítás és pénzgazdálkodás rendjének megsértése vétségek gyanúja miatt tettünk, ismeretlen tettes ellen" - nyilatkozta a lapnak Csölle Yvett jegyző.

Az autóbeszerzés ügyéről egy helyi lap, a Kiskunfélegyházi Közlöny is beszámolt. A megjelenésében hivatalos önkormányzati lapnak tűnő újságot valójában a Fidesz helyi szervezete adja ki. A Közlönyben megjelentek szerint Garai István  Levente, a város szocialista alpolgármestere 200-2007 között két autóhoz jutott ingyen a kórháztól.

Garai, aki most a szocialisták polgármesterjelöltje, tagadja ezt, állítása szerint dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy egyetlen fillér közpénzt sem használt fel az autók lízingeléséhez. A dokumentumokat viszont nem mutatta be.

Viszont összehívta a városi közgyűlést, melynek egyetlen napirendi pontja a fideszes Kiskunfélegyházi Közlöny ügye lett volna, ám az ülés a Fidesz frakciójának távolmaradása miatt határozatképtelen volt.