Molnár Gyula lemondott újbudai mandátumáról

2010.10.07. 13:43
Két listás mandátumot is szerzett Molnár Gyula, a XI. kerület volt szocialista polgármestere a hétvégi választáson, a szabályok miatt az egyikről le kellett mondania. Fővárosi mandátumát tartotta meg. Minek lenne ministráns ott, ahol már plébános is volt, mondta.

Az összeférhetetlenségi szabályok miatt lemondott újbudai képviselői mandátumáról Molnár Gyula, a kerület a vasárnapi választáson leváltott szocialista polgármestere. Az önkormányzati választási törvény szerint ha valaki két képviselőtestületben is listáról szerez mandátumot, az egyikről le kell mondania. Molnár az újbudai és a fővárosi közgyűlésben is listás mandátumot szerzett.

"Nem hiszem, hogy ott, ahol az ember már volt plébános, ott ministrálnia kellene" - indokolta, hogy miért újbudai mandátumáról mondott le. Ráadásul "a XI. kerületi önkormányzatban olyan többség és olyan emberek vannak, akiket nem kíván hallgatni".

Tájékoztatása szerint a polgármesteri hivatalban csütörtökön délelőtt lezajlott az átadás-átvétel, amelyre az új kerületvezető "indokolatlan erődemonstrációként" 12 ügyvéddel érkezett. Értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy az átadás-átvételkor kérdéseket akartak neki feltenni, emiatt másfél órára meg is akadt a folyamat. Molnár szerint a kultúrált átadás-átvétel olyan, ahogyan Tarlós István vette át a hivatalt Demszky Gábortól.