Hogyan verte Mesterházy Botka Lászlót?

2010.10.18. 11:17

Másfél héttel ezelőtt izgalmas szavazást indítottunk. Arra voltunk kíváncsiak, nyájas olvasóink szerint vajon melyik politikai személyiség alkalmas arra, hogy felemelje a komoly problémákkal küszködő MSZP-t. Kezdeményezésünket nagyjából két dolog motiválta, az egyik, hogy Botka László szegedi polgármester szegedi választási győzelmével új erős ember született a baloldalon, a másik, hogy Gyurcsány Ferenc államférfi határozott mozgolódásba és új platform szervezésébe kezdett, amelynek zászlaját október 23-án bontja ki teljes mértékben.

Na ki legyen a baloldalmegmentő?

Az eredmények igen érdekesen alakultak vonatkozó cikkünkben, hosszú órákon keresztül – amíg kint volt a szöveg a címlapon – éppen ez a két ember vívott ádáz küzdelmet, úgy, hogy Botka azért egy pillanatra sem engedte át az első helyet. Mindeközben Mesterházy Attila a mezőny végén kullogott, hol az utolsó háromban, Hiller István és Kiss Péter társaságában, hol eggyel feljebb, lejjebb taszajtva Szanyi Tibort. Ám egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy az aktuális pártelnök elindult felfele, mint a chilei bányakapszula, és meg sem állt, amíg mindenkit le nem hajrázott. Utána már nem sietett tovább.

Vannak olvasóink, akik nem hisznek a váratlan formajavulásban, azt vélelmezték leveleikben, hogy itt valami suskusnak kellett történnie. Mi soha semmi pénzért nem feltételeznénk huncutságot reménybeli baloldalmegmentőkről és híveikről, de biztos, ami biztos alapon teszünk még egy kísérletet, bevezetjük a playoffrendszert, megfuttatjuk a két első helyezettet még egyszer, győzzön a jobbik. Utána már nincs apelláta.