Nincs pénz fűteni egy borsodi iskolában

2010.10.28. 12:56
Hétfőtől nem jár iskolába a vilmányi általános iskola 210 tanulója, mert az iskolában nincs fűtés. Egyelőre nem tudja az igazgató sem, mikorra tudják kifizetni a tartozást a Tigáz Zrt. felé, mikortól indulhat újra a tanítás.

Hétfőtől rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vilmány általános iskolájában, mert az iskolának nincs pénze fűteni. A fűtés idén ősszel még egyáltalán nem indult el, eddig kicsit jobban beöltözve kihúzták, de ezen a héten már túl hideg van ahhoz, hogy bejárhassanak a gyerekek, mondta Sztankai Szabolcs János, a II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános Iskola igazgatója.

Az igazgató szerint a rendkívüli szünet elrendeléséhez a fenntartó önkormányzat hozzájárult, a szülőket értesítették, az önkormányzat pedig dolgozik azon, hogy rendezzék a Tigáz Zrt. felé a tartozást. A kiesett napokat a törvénynek megfelelően pótolni fogják, tette hozzá Sztankai. Az igazgató egyelőre nem tudta megmondani, mikor indulhat újra a tanítás, de a jövő héten még biztosan nem, akkor ugyanis egyébként is őszi szünet lett volna. Az iskolába 210 gyerek jár.

Melegh Károly polgármester kérdésünkre elmondta, több mint nyolcmillió forinttal tartoznak a szolgáltatónak. Beadták a pályázatot az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került támogatási keretéhez (önhiki), választ egyelőre nem kaptak.