Ingyen fürdőbelépő jár a vörösiszap elleni védekezésért

2010.11.15. 13:14
A szabadidejüket is a mentésre áldozó tűzoltók, rendőrök, mentők önkéntesek ingyen mehetnek fürdőzni a Magyar Fürdőszövetség felajánlásából.

Ingyen fürdőbelépőket ad a Magyar Fürdőszövetség azoknak, akik eddig részt vettek a vörösiszap katasztrófa elleni védekezésben.Göde György, a Fürdőszövetség Orvosi szakbizottságának elnöke azt mondta, hogy a helyreállításban résztvevő tűzoltók, mentősök, rendőrök és önkéntes segítők most nem elsősorban gyógyászati szempontok, hanem rekreációs okok miatt látogathatnak el térítésmentesen a hazai fürdőkbe. A felajánlás célja, hogy hazai szolgáltatók segítségével a mentésben résztvevők pihenjenek, kikapcsolódjanak, egészségüket megőrizzék és megelőzzék az esetleges betegségeket, tette hozzá.

Vancsura Miklós, a fürdőszövetség elnöke szerint a térítésmentes fürdőbelépőket elsősorban azoknak a rendőröknek, tűzoltóknak, mentősöknek és önkénteseknek adják, akik a szabadidejüket is a mentésre áldozták.

A fürdőszövetség levelet küldött az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának, Bakondi Györgynek, hogy a szervezet segítségét kérje abban, milyen módon tudják eljuttatni a belépőket az érintetteknek. Emellett félmillió forint adománnyal is támogatják a helyreállítást, az összeget a Magyar Kármentő Alapnak utalták át.