Kikapcsolják a fűtést egy fehérvári lakótelepen

2010.11.18. 14:05 Módosítva: 2010.11.18. 14:06
Kikapcsolják a fűtést 330 lakásban a Vásárhelyi úti lakótelepen, Székesfehérváron. Csütörtökön, de legkésőbb pénteken kikapcsolja a gázt az E.On. A lakók tartoznak több mint 8 millió forint fűtésdíjjal.

Az idén már kétszer megtörtént, hogy rövid időre ugyan, de temperáló fűtésre állt át a lakótelepen a szolgáltató Stopping Hungária Kft. A lépésre azért volt állítólag szükség, mert a lakók 8 millió forint fűtésdíjjal tartoznak. Emellett nem írták alá a kft.-vel a 15 éves hűségnyilatkozatot.

A szerződés egyes pontjaival a lakók nem értettek egyet, a kft. azonban ragaszkodott a szerződéshez. A terület önkormányzati képviselője korábban egy modern és olcsó fűtőművet ígért az embereknek, amit már az önkormányzat cége üzemeltetne.

A szolgáltató a megegyezés reményében mind a kétszer elindította a fűtést, de végül mégsem született megállapodás.

Tízmilliós tartozás

A lakótelepen egy éve már kikapcsolta a gázt az E.On, mert a lakók 12 milliós fűtésdíjjal voltak adósok a szolgáltatónak, és az nem tudta fizetni a gázdíjat. Akkor az önkormányzat a kft. 7,5 millió forintos tartozását rendezte, a kft. pedig elengedte a lakosok további 4,5 milliós tartozását.

Akkor merült fel, hogy az önkormányzat cége megveszi a kazánt, ám az árban nem tudtak megegyezni. Legutóbb már csak egyéves bérleti szerződést ígértek a szolgáltatónak, aki azonban szeretné, ha megtérülne számára a hat éve vásárolt berendezés ára.