Ópusztaszeren írhatják alá az új alkotmányt

2010.11.26. 19:11
Semjén Zsolt (KDNP) és Magyar Anna (Fidesz) képviselők 300 millió forintot szánnának a költségvetésből az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark támogatására. Oda szerveznék az új alkotmány aláírását is.

A 2011-es költségvetéshez benyújtott indítványukban kormánypárti képviselők azt javasolják, hogy Ópusztaszeren írják alá jövőre az új alkotmányt.

A javaslat úgy került elő, hogy Semjén Zsolt (KDNP, miniszterelnök-helyettes) és Magyar Anna (Fidesz) 300 millió forint elkülönítését javasolják a költségvetésből az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark támogatására. A park területén tartották az első rendi országgyűlést Magyarországon.

"A 2011-es év kiemelt jelentőségű, szimbolikusnak is tekinthető eseménye lesz az új Alkotmány megalkotása, amelynek aláírása az első magyar országgyűlés helyszínén, Ópusztaszeren történhet meg" - olvasható javaslatuk indoklásában.

A képviselők szerint tarthatatlan, hogy ez a fontos kulturális érték költségvetési támogatásban most nem részesül, és a Csongrád Megyei Önkormányzatnak kell biztosítania működőképességét.