Kétszázezerért ölte meg legjobb barátját

2010.11.29. 12:26
K. Péter szerencsejáték-szenvedélye miatt tartozott legjobb barátjának, aki idén februárban eltűnt. A gyanúsított bevallotta, hogy baltával megölte barátját, előzetes letartóztatásba került.

Kétszázezer forint tartozás miatt baltával megölte legjobb gyermekkori barátját, majd elásta egy pusztaszabolcsi bérelt ház kertjében egy férfi - jelentették be a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). Azért ők nyomoztak a februárban eltűnt férfi ügyében, mert a gyanúsított eleinte arról beszélt az áldozat környezetében, hogy a férfi eltűnése szervezett bűnözői körökhöz köthető. Nyomozásuk során arra jutottak, hogy februárban eltűnt férfinek nem saját elhatározásából veszett nyoma.

Az NNI augusztusban indított nyomozást emberölés gyanúja miatt, a legjobb gyerekkori barát, K. Péter novemberben került a hatóság látókörébe. A gyilkos - aki szerencsejáték-szenvedélye miatt tartozott barátjának - beismerte tettét, és részletesen beszámolt arról, hogyan ölt. Készült tettére, egy ercsi lakásba csalta áldozatát, ahol végzett vele. A holttestet autóval Pusztaszabolcsra szállította, majd elásta.

Az áldozatot ruhája és a gyanúsított vallomása alapján azonosították, de a DNS-vizsgálatot még nem végezték el. A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsított nyereségvágyból, előre kitervelten követte el a bűncselekményt. A sértett kérte, hogy tartozását adja meg a férfi, de az nem tudta, nem is akarta a pénzt visszafizetni. Ezért döntött a gyilkosság mellett.