Erzsébet
1 °C
4 °C

Mikola István OECD-nagykövet lesz Párizsban

2010.11.30. 22:28 Módosítva: 2010-11-30 22:29:28
Információink szerint január 1-től Mikola István lehet hazánk OECD-nagykövete Párizsban. A Fidesz egészségpolitikusa Gottfried Pétert váltaná a poszton, aki a nyár elején Orbán Viktor főtanácsadója lett.
mikola

Január 1-től Mikola Istvánt neveznék ki Magyarország OECD-nagykövetének, értesült az Index. A Fidesz egészségpolitikusa, korábbi egészségügyi miniszter hazánk állandó OECD-delegációját vezetné.

A legfejlettebb ipari országok gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi tevékenységének összehangolására létrejött Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet központja Párizsban van, s itt működik Magyarország OECD-nagykövetsége is. Az OECD Tanácsában a tagországokat a nagykövetek által vezetett delegációk képviselik.

Információink szerint Mikola kinevezése a legutóbbbi kormányülésen került szóba. Az ügyben telefonon, e-mailen, és sms-ben is próbáltuk elérni Mikola Istvánt, de kérdéseinkre nem válaszolt. Feltettük erre vonatkozó kérdéseinket a kormányszóvivőnek is, de választ onnan sem kaptunk.

Mikola István Gottfried Péter helyére kerülne. Gottfried Péter 2006-ig a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozó Európai Ügyek Hivatalát vezette, amikor - vélhetően fideszes kapcsolatai miatt - OECD-nagykövetnek "száműzték". Gottfried idén nyáron Orbán Viktor külgazdasági főtanácsadója lett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?