Az In-Kal védi Ferihegyet

2010.12.02. 06:46 Módosítva: 2010.12.02. 09:08
Megbízást kapott az In-Kal Security a Budapest Airport Zrt.-től, hogy szerdától lássa el a Ferihegyi repülőtér egyes biztonsági feladatait - írja a Magyar Nemzet.

A lapnak Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója megerősítette a Népszabadság előző napi hírét.

A Magyar Nemzetnek azt mondta: az In-Kal adta a legjobb ajánlatot a tenderen ezért kapta meg a megbízást arra, hogy a repülőtér közönség számára megnyitott területein ellássa a biztonsági feladatokat.

Hozzáfűzte: "most a karácsonyi csúcs előtt, részben a közelgő uniós soros elnökség miatt úgy éreztük, hogy szükséges a repülőtér területeinek fokozott biztonsági védelme, a közönség tájékoztatása. Fontos, hogy rend legyen, és nem baj, ha azt egy profi cég biztosítja."

A Magyar Nemzet felidézi, hogy Papcsák Ferenc szeptember végén, még elszámoltatási kormánybiztosként  számolt be arról, hogy az In-Kal Security "az elmúlt nyolc évben számos botrányos állami megbízást kapott".

Riz Levente XVII. kerületi polgármester, fideszes országgyűlési képviselő olyan módosító indítványt nyújtott be az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló előterjesztéshez, amely lehetetlenné tenné az őrzés-védelem kiszervezését. Közleménye szerint az utóbbi öt évben a kormány a jogszabályalkotásban és alkalmazásban szolgai módon kiszolgálta a Budapest Airport Zrt.-t,félretéve a magyar állam érdekeit.