Esik a hó, de az utak jól járhatóak

2010.12.15. 07:39
Havazás kezdődött a Dunántúl északi részén, valamint a főváros térségében, de jelentős mennyiségre nem kell számítani, az utak jól járhatóak.

Az Útinform szerda reggeli tájékoztatása szerint havazik, vagy szállingózik a hó Győr közelében, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében, Fejér megye északi részein, Somogy, Tolna és Bács-Kiskun megye egyes területein. Itt a főutak néhol latyakosak, hókásásak, a letaposott hótól síkosak. A Sajó és a Hernád völgyében hóbordás utakra is számítani kell.

A látási viszonyok kielégítőek, az M1-es autópályán Komáromnál intenzív hódara, Bicskénél havazás miatt kell lassítani.
Bozóky István, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa azt mondta, főleg a Dunántúl északi részén havazott eddig, nap közben viszont inkább többnyire felhős lesz az ég, csak gyenge havazásra, hózáporra lehet számítani, a friss hó mennyisége nem haladja meg a 3-4 centimétert.

Budapesten a reggeli órákban szintén havazás kezdődött, de jelentős mennyiségre a fővárosban sem számítanak, a hegyekben várható csak 3 centiméter körüli friss hó.

A BKV összes járata rendben elindult és nincs fennakadás a járműveik közlekedésében - közölte Gresz Mihály, a BKV fődiszpécsere.