Vádat emeltek Veresegyház polgármestere ellen

2010.10.01. 14:26

Lépjen vissza a polgármester-jelöltségtől, szólította fel több helyi pártszervezet és civil egyesület közös közleményében Pásztor Bélát, Veresegyház polgármesterét, aki függetlenként indul a vasárnapi önkormányzati választáson. Pásztor ellen a közlemény szerint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei ügyészség.

Balázsné Busku Terézia, az ügyészség szóvivője megerősítette a közleményben foglaltakat.

Pásztort a Fidesz, a KDNP, a Jobbik, az LMP és több helyi civil szervezet szólította visszalépésre. Pásztor ellen a Fidesz-KDNP és az LMP állított polgármesterjelöltet.

Pásztor Béla  a pártok és civil szervezetek felszólítása ellenére sem lép vissza, a vasárnapi önkormányzati választásokon indul a városvezetői tisztség újbóli elnyeréséért. Veresegyház független polgármestere pénteken közölte, hogy tiszta a lelkiismerete.

Az 1965 óta Veresegyházat vezető Pásztor azt mondta: egyetlen pártnak sincs joga arra, hogy felszólítsa a visszalépésre; majd a helyi választópolgárok eldöntik vasárnap, kinek hisznek. Hozzátette: az ellene emelt vád alaptalan, a lelkiismerete tiszta, ezért nem lép vissza a jelöltségtől.

Vasárnap hárman versengenek Veresegyház polgármesteri székéért: Horváth Ernő (Fidesz- KDNP), Pásztor Béla (független) és Tatár Sándor (LMP).