Hamis cetlikkel bukott az MDF vasi listája

2010.03.22. 16:23
Nem lesz Vas megyében listája a Magyar Demokrata Fórumnak, mert az egyik szombathelyi jelölt nem tudott elegendő számú elfogadható kopogtatócédulát gyűjteni. Mészáros Tibor szelvényei között hamisított lapokat is találtak, ezért a választási bizottság feljelentette a pártot.

Nem tudott elegendő számú ajánló szelvényt összegyűjteni az MDF Vas megye 2-es választókerületében induló jelöltje. Mészáros Tibor a regisztrációhoz szükséges 750-es minimumnál mindössze néggyel több szelvényt vitt be a gyűjtési határidő pénteki lejárta előtt a választási bizottsághoz.

Mészáros 2003-ban, a világ legerősebb embereinek világbajnokságán
Mészáros 2003-ban, a világ legerősebb embereinek világbajnokságán

Az Index információi szerint a testület hétfői ülés előtt egy állampolgár egy nagyobb csomag kitöltetlen, a vizsgálta során hamisnak bizonyult kopogtató cédulát szolgáltatott be a bizottságnak. A testület a korábbi erőemelő világbajnok céduláinak tételes ellenőrzéskor három darab, hasonló, az Állami Nyomdában készült szelvények biztonsági jelzéseit nem viselő szelvényt talált. A bizottság elutasította Mészáros regisztrációját, mert hamisítványok mellett több tíz darab érvénytelnnek tekinthető szelvényt is találtak.

A választási bizottság hamisítás gyanújával rendőrségi bejelentést tett az ügyben.

Mészáros jelölésének meghiúsulásával bizonyossá vált, hogy az MDF Somogy megye mellett Vasban sem tud területi listát állítani. Vasban már csak a korábbi szombathelyi polgármester, a Fideszből az MDF-be igazolt Szabó Gábor van talpon. Egyelőre azonban még Szabó jelöltsége sem teljesen biztos, miután a Fidesz megfellebbezte az választási bizottság vele kapcsolatos döntését.