Hunvald a börtönből választott utódot

2010.04.21. 15:35
A VII. kerület előzetesben ülő polgármestere, Hunvald György kézzel írott levélben kampányolt Kispál Tibor mellett. A kerületi MSZP-s polgármesterjelölt kiválasztása nem ment simán, Szabó Zoltán megtámadta az első szavazás eredményét.
Kispál Tibor
Kispál Tibor

Csak második nekifutásra sikerült polgármesterjelöltet választani az erzsébetvárosi MSZP-ben. A kerületi szocialisták kis többséggel ismét Kispál Tibor, a párt egyik helyi képviselőjelöltje mellé álltak. Kispál 56 szavazatot kapott, míg ellenfele, Szabó Zoltán 52-t.

Az újabb fordulóra azért volt szükség, mert a februárban megtartott küldöttgyűlésen született szavazási eredményt Szabó megtámadta a párt fővárosi etikai bizottságán, amely új eljárást rendelt el.

A mostani ülés előtt Kispál váratlan segítséget kapott: a párharcban Hunvald György is mellé állt. A háromoldalas kézzel írott levélben a polgármester a jelölt hosszú méltatása után leszögezte, „ha köztetek ülnék, a Tiborra szavaznék”. Hunvald szerint erre a meggyőződésre nemcsak Kispál személyes kvalitásai miatt jutott, hanem azért is, mert a kerületben nagy szükség van az egységre.

„Most nem vezérre, hanem vezetőre van szükség” – állapította meg Hunvald, hozzátéve, hogy szerinte Kispál alkalmas arra, hogy összetartsa a párt jelöltjeit, és a szövetségesekkel együtt ősszel megszerezze a pártnak a többséget. „Tiszta szívemből akarom a sikert, mert ez a mi közös nagy sikerünk lehet”, „kezdjünk neki, emelkedjen az a zászló, álljon fel a csapatunk” – buzdította társait a távollévő polgármester.

Hunvald bilincsben
Hunvald bilincsben

A levelet fénymásolatban megkapta valamennyi szavazati joggal bíró MSZP-s. Névtelenségbe burkolózó forrásunk, aki az Indexnek is elküldte, azt állítja, ez a húzás eredményezte végül Szabó vereségét.

A kerületi MSZP megbízott elnöke, Ripp Ágnes az Index kérdésére azt mondta, Hunvald György nem a nyilvánosság számára, hanem az MSZP-s közösségnek küldte el üzenetét. Szerinte ebben nem lehet kivetnivalót találni, hiszen a mai napig ő a VII. kerületi szervezet elnöke.