Gyöngyi
4 °C
14 °C

Mesterházy: Az MSZP egy becsületes párt

2010.01.21. 20:42 Módosítva: 2010.01.21. 20:42
A szocialista párt becsületes emberek értékalapú közössége, és hinnie kell saját tisztességében, mondta a kormányfőjelölt a kampányaktivistáknak.
02

Mesterházy Attila szerint az MSZP egy becsületes párt, becsületes emberek értékalapú közössége, és hinnie kell saját tisztességében. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje csütörtökön, a fővárosi szocialista egyéni jelöltek bemutatása után aktivistáknak, a budapesti pártszervezet tagjainak tartott kampányrendezvényen beszélt, és a résztvevők többször is beletapsoltak mondandójába.

"Kikérem magamnak, hogy Kaya Ibrahim és Josip Tot üzlettársai bennünket akarjanak morálra és erkölcsre tanítani" - fogalmazott Mesterházy Attila. Hozzátette: határozottan visszautasítja a kollektív bűnösség elvét; léteznek korrupt emberek, de nem léteznek korrupt közösségek. Megismételte, hogy mindenkit megvéd, akit igaztalanul vádolnak, de nem védi meg azt, aki vét a jog, vagy a közösség ellen. A kormányfőjelölt leszögezte: azoknak, akik hibáztak, viselniük kell ennek következményét, de egy párt kollektíven nem lehet hibás.

Szerinte a Fidesz rágalomhadjáratának célja, hogy azt sulykolja: ami rossz, az az MSZP hibája. "A budapesti baloldal mindig tudta, hogyan kell választás nyerni" - hangsúlyozta a kormányfőjelölt, hozzátéve: erős budapesti szocialisták nélkül nincs erős MSZP. "Mi mindig számíthattunk Budapestre, így lesz ez áprilisban is, meg fogjuk ismételni a győzelmünket" - hangoztatta Mesterházy Attila, leszögezve, hogy ma az MSZP az egyetlen erő, amely meg tudja védeni a demokráciát, a jogállamot és a szabadságot.

A miniszterelnök-jelölt felidézte, hogy 8-10 hónappal ezelőtt nagy dilemmája volt az MSZP-nek, új kormányt alakítsanak, vagy az előre hozott választást támogassák. Mesterházy Attila kiemelte: helyes döntést hoztak, amikor a kormányalakítás mellett döntöttek, mert az országnak valós, azonnali válságkezelésre volt szüksége. "Az MSZP-nek be kell bizonyítania, hogy az áldozatvállalásoknak van eredménye" - hangsúlyozta. Magyarországgal szemben visszaállt a bizalom, "húzzuk ki magunkat, legyünk büszkék, valódi, igazi, nemzetmentő munkát végeztünk" - fogalmazott.

Horváth Csaba, a Budapest-programért felelős kormánybiztos azt mondta, hogy bár nehéz küzdelem vár rájuk, van okuk az önbizalomra, mert a józanul gondolkozó fővárosiak többsége velük van. Kiemelte, elszántnak kell lenniük, mert ellenfeleik nem válogatnak az eszközökben, "ha kell szétverik a várost". Horváth Csaba szerint, aki várhatóan az MSZP főpolgármester-jelöltje lesz, Budapestet a szélsőjobboldaltól is meg kell védeni.

Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke a rendezvényen arról beszélt: van mit megőrizniük és megvédeniük a fővárosban, ezért az a dolguk, hogy "hozzák" Budapestet.