A Mintapolgár elköszön

2010.04.23. 18:44 Módosítva: 2010.04.23. 18:45

A blogról

Ki mit ígér a mandátumért?
Elég a punnyadásból, az apátiából: az Index lelkiismeretes választási mintapolgára végiglelkesedi a kampányt Angyalföldön az első krumpliosztástól az utolsó nagygyűléséig.

Néhány óra múlva elkezdődik a vasárnap este hétig tartó kampánycsend, aminek a végén újabb néhány óra múlva pedig kiderül, kié lesz a még ki nem osztott 57 egyéni parlamenti mandátum. Köztük van a két XIII. kerületi, újlipótvárosi-angyalföldi-vizafogói-lőportárdűlői képviselőhely is. Az egyikért – az első választási forduló eredményének sorrendjében – Szalay Péter (Fidesz-KDNP), Szanyi Tibor (MSZP) és Tordai Bence (LMP) küzd, a másikért Tóth József (MSZP), Spaller Endre (Fidesz-KDNP) és Vári György (LMP). A Mintapolgár most leteszi a lantot, nyugodjék, ahogyan az indulatok is. Hogy mi lesz most, azt RosszcsontR tök jól megírta egy kommentben, nincs ehhez mit hozzátenni:

"Kb. 10 óra múlva megjelenik a választás előtti utolsó Mintapolgár-bejegyzés, mely nélkülözni fog mindenféle iróniát. Bár a két választókerület jelöltjeit név szerint megemlíti majd szerzőnk, az esélylatolgatást ezúttal is ránk bízza. Megemlékezik a rengeteg kommentről, az események sokszínűségéről, az őt ért pozitív-negatív kritikáról, feleleveníti a találkozó gondolatát, meglebbenti a vasárnap este személyét felfedő fátyolt, és édesbús hangulatban búcsúzunk tőlünk, a jelöltektől, a plakátoktól, a szórólapoktól, a névre szóló levelektől és a lépcsőház bejáratánál eztán csendesen szunnyadó bűvös papírdobozról. Reméljük, záróra ezúttal csak késő este lesz.
Köszönjük!"

Köszönöm mindenkinek, hogy olvasott, hogy kommentelt, hogy közreműködött ebben a különos kalandban. Körülbelül negyvenszer adtam hírt a kampány angyalföldi fejleményeinek alakulásáról, és a legtöbben talán többet tudunk meg a kerületünkről, mint eddig tudtunk, ha másért nem, már ezért is megérte, azt gondolom. Ez az utolsó előtti poszt – az utolsóban, vasárnap éjjel, ahogy ígértem, felfedem kilétem, nem mintha ez túl érdekes lenne –, de ezt már nem lehet kommentelni, ennek lehetőségét a közelgú kampánycsendre tekintettel lezárom.