Nem áldozhatott az MSZP-s képviselőjelölt

2010.04.19. 09:20 Módosítva: 2010.04.19. 09:22
A Boldog Salkaházi Sára templom káplánja először csak telefonon közölte Hetyei Lászlóval, hogy nem kívánatos, később az ostyát is megtagadta tőle.

Nem engedte áldozni Hetyei Lászlót, Budapest 25. választókerületének szocialista jelöltjét a XV. kerületi Boldog Salkaházi Sára templom káplánja vasárnap, közölte az MSZP.

A párt közleménye szerint "az MSZP képviselőjelöltje húsvét harmadik vasárnapján nem kapott ostyát Repcsik Gyula káplántól".

Felidézték: a párt jelöltje a lakóhelyéhez legközebbi templomban korábban áldozhatott. "Azonban alig egy hónapja a káplán telefonon közölte vele: személye nem kívánatos Isten házában, a mai misén Repcsik káplán ezt sajnos tettben is kifejezte" - írták.

Az MSZP szomorúnak nevezte, hogy "a politikai megosztás a templomokba is beférkőzött, és akiknek pont az egyenlőségről kellene tanítaniuk, pártállástól teszik függővé az áldást".

Remélik, a jövőben ilyen nem fordul elő sem kampányidőszakban, sem azon túl, és a vallásos embereket "a politikai hovatartozástól függetlenül szívesen látják az egyházak".

Az MTI kérdésére Repcsik Gyula, annyit mondott: az ügyben az érsekség (az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye) fog tájékoztatást adni.