Orbántól függ Bokros vitája

2010.02.21. 15:26 Módosítva: 2010.02.21. 15:26

Bokros Lajosnak várnia kell még az MSZP miniszterelnök-jelöltjére, de az Orbán-Mesterházy vita után áll a rendelkezésére, mondta Budai Bernadett, az MSZP szóvivője, miután az MDF miniszterelnök-jelöltje vitára hívta Mesterházy Attilát. Az embereknek először látniuk kell, hogy a két nagy párt programjai között mi a különbség, mondta Budai.

Kerék-Bárczy Szabolcs MDF-szóvivő közleményében azt írta, hogy ha Mesterházy valóban demokratikus elkötelezettségű, hazáját szerető, felelős politikus, akkor bizonyítsa a választók iránti tiszteletét azzal, hogy elképzeléseit és érveit nyilvános vitán ütközteti Bokros Lajossal. Az ugyanis, amit a szocialisták kormányprogramként mutattak be szombaton, "köszönőviszonyban" sincs az ország valós problémáival, annak megoldásaival, tette hozzá.

Mesterházy Attila szerdán videoüzenetben hívta nyilvános vitára nyolc témában Orbán Viktort, a Fidesz elnökét és az ellenzéki párt szakpolitikusait. Orbán az iparkamara csütörtöki ülésén azonban azt mondta, hogy nem szakpolitikai vitákra van szükség, hanem új irányt kell szabni a gazdaságnak.