Országos listát állít a Civil Mozgalom

2010.03.22. 11:47
Országos listát állít a Civil Mozgalom (CM), amelynek 9 megyében van annyi egyéni jelöltje, hogy területi listája lehet - mondta el hétfőn Seres Mária, a párt elnöke. A Civil Mozgalom célja a civil szféra képviselete a parlamentben, illetve hogy bebizonyítsa: van civil összefogás Magyarországon és a civil érdekképviseletnek van helye az országgyűlésben.

Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: 44 párt jelezte az Országos Választási Irodánál korábban, hogy indulna a választáson. Úgy tűnik, hat pártnak sikerül végül országos listát állítania, a hatodik a Civil Mozgalom.

v2010 plakatok3 01

Ez egyeseknek nagy meglepetés, mert a Civil Mozgalmat soha nem említették az esélyesek között, egyetlen közvéleménykutatás sem mérte, hogy milyen bázis áll mögötte - mondta Seres Mária. A mostani helyzet szerint 9 megyében van annyi képviselőjük, hogy területi listát állíthatnak, így országos listát is állítanak.

Jelöltjeik "hétköznapi hősök", akik tudomásul vették, hogy nagyon fontos bebizonyítani, hogy igenis van civil összefogás Magyarországon és van helye a parlamentben a civil érdekképviseletnek - fogalmazott Seres Mária.