Mesterházy, Orbán, Vona, Bokros csodálatos húsz éve - 2000

2010.02.02. 10:48
Mi történt 2000-ben?
  • Ciánszennyezés a Tiszán
  • Belgrádban lelövik a háborús bűnös Arkan kapitányt
  • Megszűnik a TV3
  • Vlagyimir Putyin nyeri az orosz elnökválasztást
  • Mádl Ferenc a köztársasági elnök
 

"– El tudja képzelni, hogy egyszer még megjelenik a politikában? Esetleg egy kormányban?

Bokros Lajos: – El tudom képzelni, de csak akkor, ha újabb nagy reformra nyílik esély. Az államháztartás még hiányzó reformjait meg lehet valósítani úgy, hogy nem kell sokat rombolni, mielőtt építünk. Ezt szívesen megcsinálnám, de – most szerénytelen leszek – csak akkor, ha a siker elérésében engem senki nem akadályoz, mert az egyszer már megszerzett hírnevemet nem akarom eljátszani.

– De ezek a feltételek csak egy kormány élén tudnak teljesülni...

Bokros Lajos: – Nem feltétlenül. ha olyan politikai helyzet áll elő, és olyan személyi viszonyok jönnek létre egy kormányban, hogy mindenki egy emberként dolgozik azokért a reformokért, amelyek ezt az országot igazán modernné és korszerűvé teszik, akkor igen. Különben nem. (Rádai Eszter: Pénzügyminiszterek reggelire. Budapest, 2001.)

Mesterházy Attila otthagyja tanársegédi állását, és a Fiatal Baloldal megalapítása után egyre inkább a nagypolitika felé mozdul.

Orbán Viktornak megszületik Róza lánya, és még az sem szegi kedvét, hogy a Fidesz kongresszusa Kövér Lászlót választja pártelnökké, hiszen ő akarta így. A vidéket járja, megnyitja a református világtalálkozót, és készül a kisgazdákkal való leszámolásra.

"Orbán Viktor nem számol azzal, hogy 2002-ben újból ellenzéki pozícióban találja magát - derült ki az interjúból. A miniszterelnök szeretné befejezni a megkezdett munkát, és erre lát is esélyt. A világ végezetéig nem maradhat persze hatalmon egy koalíció, tette hozzá, előbb-utóbb ez be fog következni." ( Index, 2000. július 6.)

Vona Gábor példaképe Attila és Szent László.

vona Szent Laszlo2000
Többet tud nálunk?
  • Van egy jó, soha nem publikált sztorija Bokrosról, Mesterházyról, Orbánról vagy Vonáról? Írja meg nekünk!
  • Vannak soha nem látott képei is? küldje el!
 

Nézze meg, hogy mi történt főszereplőinkkel 2001-ben.