Pettkónak hiányozni fog a csokizás és a virslizés

2010.01.29. 09:40

Az április választások után számos politikus esik ki majd a parlamentből, az MSZP-s Vojnik Mária, az egészségügyi minisztérium államtitkára 12 képviselőség után tér vissza az orvosi pályára. Ebben az időszakban fizetés nélküli szabadságon volt a Józsa András kórház munkatársaként, tervei szerint ide is tér vissza dolgozni, írja a Blikk.

Pettkó András egykori MDF-es, jelenleg független képviselő park- és kertépítéssel foglalkozott korábban, szeretne vissza térni ehhez. Ugyanakkor még nem feltétlenül hagy fel a politikai pályával, elindul Újpesten az őszi önkormányzati választásokon, emellett érdekli az informatika és a civil szervezetek. Azt mondta, hiányozni fog neki, amikor az éjszaka elhúzódó szavazások közben csokiztak és virsliztek.

Horn Gábor 22 év után hagyja ott a politikai pályát, úgy gondolja, hogy a napi 13-15 órás munkaidő után csak 8 órában fog dolgozni. A közéletben aktív akar maradni, és például egyetem alapítását tervezi.

Katona Kálmán volt MDF-es, jelenleg független képviselő azt mondta, várhatóan visszatér a szakmájába, hírközléssel és környezetvédelemmel akar foglalkozni. Bevallotta, hogy a parlament annyira nem érdekli, valószínűleg a közvetítéseket sem fogja megnézni.

Tóth Károly szocialista képviselő mentegetőzött, hogy nem vár rá igazgatósági vagy felügyelőbizottsági tagság. Tanárként van fizetés nélküli szabadságon, de még nem tudja, visszatér-e ehhez a szakmához.