Vígasztalják választóikat a szocialisták

2010.04.06. 20:33
A válságkezelésért később még hálás lesz Magyarország, mondták szinte egybehangzóan szocialista vezetők mai lakossági fórumaikon. Kiss Péter szerint pár év múlva ez már többséget jelenthet, Szekeres Imre szerint az MSZP nagy és erős párt marad.

Lehetett volna olyan politikát folytatni, amit jobban szeretnek az emberek, ám a kormánynak a pillanatnyi szeretet, és a következő időszak esélyei között kellett döntenie - közölte Kiss Péter egy lakossági fórumon kedden Szarvason. "Úgy döntöttünk, hogy az emberek mellett vagyunk akkor is, ha ezért sok kritikát kapunk abban a pillanatban. Döntöttünk, mert ez jelenti a gyermekeinknek, meg a mi életünk következő felében az esélyt arra, hogy megint jobban lehessen élni, és gyorsabban menjen előre az ország" - mondta a társadalompolitikáért felelős miniszter.

Kiss Péter, a mintegy 80 fős hallgatóságát azonban biztosította arról, hogy ez a mostani választásokon még nem fogja mindenki számára azt jelenteni: rohanjunk a szocialistákra szavazni, mert már itt ketyeg a zsebünkben az összes következménye annak, ahogyan kormányoztak.
Szerinte viszont egy-két év múlva már azt fogja mondani a többség: "igen, tényleg, ezek tették azt, amit tenni kellett az országgal, az érdekünkben (…), mert ha azt nem tették volna, akkor ma nem állna ilyen jól".

A szocialisták az elmúlt nyolc évben kemény árat fizettek azért, hogy megtanulják, mi a helyes és mi a helytelen, mondta egy másik, pápai fórumon Szekeres Imre. Szerinte ahogy a szocialisták gondolkodnak a gazdaságpolitikáról és a társadalmi igazságosságról, az az igazi jövő az ország számára. Magyarország nemhogy tönkrement volna az elmúlt években, hanem a fejlődés szembetűnő jelei láthatók az ország településein, s eredményes volt a válság visszaszorítása is.

Az MSZP erős és egységes párt marad a választások után is - mondta Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese egy lakossági fórumon kedden Pápán. A szocialistáknak jelentős szerepük lesz ezután is abban, hogy a magyar politikai életben mi történik, mert következetes baloldali politikát fognak folytatni - mondta. Ha a párt ellenzékbe kerül, szembenéz az akkori kormánnyal, s nem a háta mögé settenkedik, hogy a tarkóján érezze az ellenzék hideg leheletét - mondta az MSZP vezető politikusa.