Újabb UD-s felvételek hallhatók

2011.01.05. 20:37
Egy álnéven működő felhasználó harmincnál is több telefonbeszélgetést rakott ki kedd este a youtube videómegosztóra, amelyeken az egykori UD Zrt. vezetői beszélgetnek, számolt be a nol.hu.

A nol.hu beszámolója szerint több mint tucat lehallgatott telefonbeszélgetés került fel a Youtube videómegosztóra, amelyeken az egykori UD Zrt. vezetői hallhatók. A beszélgetések többségében Tóth János, a biztonsági cég egykori vezetője az egyik fél. Beszélgetőtársai között olyan ismert személyek is hallhatók, mint Csányi Sándor az OTP, vagy Hernádi Zsolt, a Mol vezetője.

Az UD Zrt. ellen Gyurcsány-kormány idején eljárást indított a Nemzertbiztonsági Hivatal, azonban az ügyészség a vádakat megalapozotlannak találta.

Akkoriban már kikerült több UD-s beszélgetés, ezek között volt már olyan, amin Csányi Sándor és Tóth János hallható. Szilvásy György volt titokminiszter és Dávid Ibolya, az MDF egykori elnöke ellen büntetőeljárás folyik, mert a vád szerint szerepük lehetett abban, hogy hasonló felvételek korábban nyilvánosságra kerültek.