Nem lesz kaszinóváros Sukorón

2011.01.07. 07:22 Módosítva: 2011.01.07. 07:24

Az érintett minisztériumok és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) témafelelősei csütörtökön egyetértettek Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos előterjesztésével, miszerint fel kell mondani a KC Biddig Kft.-vel kötött kaszinóépítési koncessziós szerződést, írja a Magyar Nemzet.

A kormánybiztos a lapnak elmondta: a megbeszélésen egyértelművé vált, hogy sem Joav Blum, sem a KC Biddig Kft. nem teljesítette a szerződésben előírt feltételeket. Ezért a magyar állam a megállapodás felbontása mellett a 900 millió forintos kötbért is jogosan követelheti.

A sukorói öböl (Fotó: Civertan
A sukorói öböl (Fotó: Civertan / legifoto.com)

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta nyomoz a King's City kaszinóberuházáshoz köthető sukorói, albertirsai és pilisi ingatlanok előnytelen cseréje ügyében. Az ügy lényege, hogy az állam 2008-ban egy albertirsai és egy pilisi gyümölcsösért odaadott egy telket a Velencei-tó partján külföldi vállalkozóknak, hogy kaszinóvárost építsenek Sukoró külterületén.