Olvad a Balaton jege

2011.01.07. 11:48
A felmelegedés miatt romlik a Balatonon kialakult vastag jég minősége, de szombaton még megtarthatják a partközeli jégfelületre tervezett rendezvényeket.

Egyre több rianásra lehet számítani már szombattól is, így csak fokozott óvatossággal szabad a jégre menni, a szervezett programok esetében pedig ki kell jelölni, és előzetesen be kell járni a kiszemelt jégfelületet. A meteorológiai előrejelzések alapján előreláthatólag vasárnaptól már tilos lesz korcsolyázni a Balatonon a jég olvadása miatt.

Korcsolyázók a Balaton jegén a keszthelyi városi strandon
Korcsolyázók a Balaton jegén a keszthelyi városi strandon

Kardos Gábor, a szombatra Balatonfüredre meghirdetett Első Balatoni Jégsporttalálkozó főszervezője közölte, hogy megtartják a rendezvényt, de az a korábban jelzett időpontnál egy órával előbb, tízkor kezdődik.

Alsóőrsön, Balatonalmádiban és Balatonfűzfőn terveznek még szombatra jeges programokat, mindhárom helyen szombat reggel, a jég minőségének ismeretében hozzák meg a végleges döntést arról, megtartják-e a rendezvényt.

Keszthelyen és Révfülöpön a melegedés miatt már nincs hivatalosan kijelölt jégpálya, az előbbi helyen ettől még lehet korcsolyázni, az utóbbi településen viszont tilos a jégre menni.