Fábián, Sebestyén
-1 °C
7 °C

Pálffy István felesége állami állást kapott

2011.01.17. 08:28
Pálffy István volt híradós műsorvezető, jelenlegi KDNP-s országgyűlési képviselő feleségét, Tóth Juditot foglalkoztatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) egyik háttérintézménye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, értesült a Blikk.

"Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony kereté­ben kommunikációs és marketingmunkatársi munkakörben foglalkoztatjuk Tóth Juditot" - közölte a Blikkel Bagi Krisztina, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet főosztályvezetője.

Pálffy István feleségét október 1. óta foglalkoztatják, azt viszont nem árulták, hogy mennyit fizetnek munkájáért. A KDNP politikus lapzártáig nem reagált a megkeresésre.

Nem ő az első politikus, akinek családtagjai a közszférában helyezkedtek el a kormányváltás óta.

Kontrát Károly belügyi államtitkár lánya a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgozik, Schmitt Pál államfő unokaöccse, Schmitt Pál Péter a Miniszterelnökségen. Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének lánya a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz került. A miniszterelnök unokatestvére, Vitézy Zsófia a NEFMI sajtófőnöke, az ő féltestvére, Vitézy Dávid pedig a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója lett.