Tovább mélyült a magyar Grand Kanyon

2011.01.17. 14:56
Tovább mélyült és a már visszatemetett részét is újra kimosta az eső annak a hatalmas kráternek ami tavaly nyáron keletkezett Somogybabodnál.

Somogybabodon újabb repedések keletkeztek azon a hatalmas kráteren, ami 2010 júniusán keletkezett az esőzések miatt. A több száz méter hosszú, helyenként 10-15 méter mély és széles kráter a Petőfi utca szélső házaitól 40 méterre van.

Mint arról tavaly nyáron beszámoltunk naponta több százan nézék meg a somogybabodi szakadékot, amit az akkori esőzés okozott. A tíz méternél is mélyebb, egyesek által már magyar Grand Kanyonnak is nevezett szakadékot kordonnal vették körbe, és az önkormányzat őriztette. A krátert később betemették mintegy 10 millió forintért.

A kráter már tavaly is sok katasztrófaturistát vonzott. Petry Tiborné önkormányzati dolgozó, aki a szakadékot őrizte, elmondta: a legtöbben ügyet sem vetettek a figyelmeztetésre, hogy a kráter széle veszélyes.

A rendőrök minden nap kimentek a helyszínre, ők távol tudták tartani a nézelődőket, de csak arra az időre, amíg ott voltak. Volt olyan is, aki 10 éves kisfiával együtt állt ki a gödör szélére.