A rendőrök is keresik az eltűnt adományokat

2011.01.24. 16:14 Módosítva: 2011.01.24. 16:51
Nyomozást indított a rendőrség a devecseri adományokkal kapcsolatban. Bár bejelentés a mai napig nem érkezett hozzájuk, ki akarják deríteni, van-e alapja a szóbeszédnek, miszerint nagy értékű adományok tűntek el településről.

Gőgös Zoltán szocialista politikus a múlt héten fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, azt kérdezte, valóban indult-e nyomozás Devecserben. A helybéliek egy ideje arról beszélnek, hogy nagy értékű adományok tűntek el.

A múlt hét közepén az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájának vezetője, Tímár Zoltán azt mondta: nem érkezett egyetlen feljelentés vagy bejelentés a rendőrségre a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak gyűjtött adományokkal kapcsolatban, és nem nyomoznak az ügyben.

A Veszprém megyei rendőr-főkapitányság hétfőn azt írta, a lakosság körében terjedő és a sajtóban megjelent híresztelések tisztázásáért kezdtek nyomozni csalás gyanújával. A rendőrség hangsúlyozza, bejelentés a mai napig sem érkezett hozzájuk emiatt. Azért indítottak hivatalból eljárást, hogy kiderítsék, van-e alapja a szóbeszédnek.

A rendőrség kéri, hogy aki a híresztelésekben szereplő visszaélésekkel kapcsolatban konkrét információval rendelkezik, tegyen bejelentést a Veszprém megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán a 88/428-022/11-56-os számon, vagy az ingyenesen hívható 107-en. A bejelentő adatait a rendőrség bizalmasan kezeli.