Martonyi: Felülvizsgáljuk a médiatörvényt

MTI/Index
2011.01.26. 18:10
A magyar külügyminiszter azt ígérte, hogy mindenki számára kielégítő megoldást talál majd a magyar kormány a médiatörvényre.

"Magyarország felül fogja vizsgálni a médiatörvényt, és olyan megoldást talál, amely mindenki számára kielégítő lesz" - közölte Martonyi János külügyminiszter újságírókkal szerdán Brüsszelben.

K EPA20110126082

Martonyi Az Európai Parlament külügyi bizottságánál tett látogatása után nyilatkozott a médiatörvényről.

A magyar külügyminiszter szerint az Európai Bizottság "útmutató jellegű" levelet küldött a témában a magyar kormányhoz.

A médiatörvényben illetékes holland biztos, Neelie Kroes három kifogást talált a sokat támadott magyar törvényben. A magyar kormány egy héten belül ígért választ a brüsszeli kifogásokra.

A magyar médiatörvényt itthon és külföldön is heves kritikák érték december 21-i elfogadása óta. Több európai kormány is rosszallását fejezte ki, túl szigorúnak ítélve a sajtó felügyeletét.

Orbán Viktor december 23-án még közölte, hogy a kormánynak esze ágában sincs változtatni a törvényen. Január 7-én, a kormány és az Európai Bizottság találkozója után Orbán már azt mondta, hogy elvben kész megfontolni a törvény módosítását. Január 19-én az Európai Parlamentben már arról beszélt, hogy a törvény megváltoztatása nem presztízskérdés számára.

Martonyi János szerdai nyialtkozata arra utal, hogy a magyar kormány valóban változtatni fog a törvényen.