Három fővárosi szórakozóhelyet is bezárattak

2011.02.05. 10:33

A tegnap éjszakai rendőrségi razzia legújabb áldozata az V. kerületi LivingRoom lett, ahol a rendőrök több embert találtak, mint amennyit beengedhettek volna. Ezzel háromra nőtt a január 15-én történt West Balkános tragédia óta bezárt helyek száma.

Puka Zsófia, a belvárosi önkormányzat sajtóreferense elmondta: a kerület jegyzője rendelte el, hogy a felmerült problémák elhárításáig, legfeljebb 90 napra bezáratja a Kossuth Lajos utcai LivingRoomot. A szórakozóhelyen ugyanis a nyilvántartásba vételben rögzített létszámnál sokkal többen voltak.

181037 10150095832384293 826854292 6097310 3605686 n

Január 22-e óta összesen 690 szórakozóhelyet ellenőrzött a rendőrség több más hatóssággal közösen tartott, országos akciója során. A tűzoltóság javaslatára két fővárosi szórakozóhely működési engedélyét 90 napra visszavonták.

Az akció során a rendőrség 8 646 embert ellenőrzött, közülük 1 173-an 18 év alattiak, 21-en pedig 14 év alattiak voltak.

A rendőrök 44 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, öt esetben kábítószerrel való visszaélés, három esetben ittas járművezetés, egy esetben pedig szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének gyanújával indult büntetőeljárás - közölte az ORFK.

Az akcióban részt vevő társszervek: a katasztrófavédelem, az önkormányzatok munkatársai, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a munkavédelmi főfelügyelőség szintén számos szabálytalanságra derített fényt.

A tűzoltóság több helyen kifogásolta például, hogy a kijáratokat, vészkijáratokat egyáltalán nem, vagy nem megfelelően jelezték, valamint több alkalommal találtak lejárt tűzoltó készülékeket is a szórakozóhelyeken.

Volt olyan hely, ahol egyáltalán nem találtak tűzoltó készüléket. Szintén a tűzoltóság javaslatára 90 napra visszavonták két fővárosi szórakozóhely működési engedélyét.

DLAPE20110205016

Az ÁNTSZ munkatársait néhol koszos, elhanyagolt konyha és előkészítő helyiség fogadta, sok esetben bírság kiszabása is indokolt volt.

A szórakozóhelyek ellenőrzését a rendőrség továbbra is kiemelt feladatként kezeli, ezért a jövőben több alkalommal lehet majd számítani hasonló, nagyszabású ellenőrzésekre.

A West Balkánban január 15-én Budapesten történt tragédiában három fiatal lány halt meg a diszkóból kiáramló tömegben. A BRFK hétfőn nyolc ember ellen tett vádemelési javaslatot. Az ügyben keletkezett iratokat a BRFK átadta a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségnek.