Nem kapnak szabadságpénzt a nevelőszülők

2011.02.05. 10:18

Több hivatásos nevelőszülőnek százezrekkel tartozik a Területi Gyermekvédelmi Szolgálat Pest Megyében - írta szombati számában a Népszabadság.

A napilapnak több, név nélkül nyilatkozó érintett is azt mondta: a törvényileg garantált fizetésüket csak részletekben kapják, a szabadságpénzüket pedig – amelyet viszont le is kell adózniuk – nem kapták kézhez.

A Pest Megyei Önkormányzat illetékesei a lap érdeklődésére elismerték, hogy az úgynevezett szabadságpénzeket – ez családonként több mint százezer forint is lehet – valóban nem fizették még ki, ennek oka az önkormányzat nehéz gazdasági helyzete.

Hozzátették: igyekeznek mindent mielőbb teljesíteni. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a hagyományos és a hivatásos nevelőszülők támogatásait mindig időben kifizetik; igaz ugyan, hogy ezek utalását tavaly júniustól – szintén a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva – részletekre osztották.

DKOKO20100326003

A nevelési díjak harminc százalékát tizenötödikéig küldik, a fennmaradó részt pedig csak huszadika környékén. Az önkormányzat leszögezte: utóbbi összegek esetében nem szokott csúszás lenni.

A szabadságpénzek kifizetésének várható időpontját nem tudták megmondani.