Felújítják a siófoki víztornyot

2011.02.06. 09:57

Siófok 300 millió forintos uniós támogatást nyert a város víztornyának felújítására, a beruházás a tervek szerint a nyári szezonra elkészül - tájékoztatott Balázs Árpád, Siófok polgármestere.

A polgármester elmondta, Siófok korábbi pályázatát tavaly év elején elutasították, ez ellen fellebbezett, majd újabb pályázatot nyújtott be a város.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség most arról tájékoztatta a várost, hogy a Dél-Dunántúli Operatív Program révén ezúttal sikerült az összköltség 71 százalékát kitevő, 300 millió forintos támogatást nyernie az időközben önerőből megkezdett beruházáshoz. A felújítás 420 millió forintba kerül.

D DEM20100910052

A város főterének közepén álló víztorony csaknem százéves, helyi védettséget élvező ipartörténeti emlék. Műemlékké nyilvánítását Siófok kezdeményezte, addig is védetté téve az építményt.

A víztorony glóbuszában a felújítás során két szintet alakítanak ki egy kávézóval, valamint egy forgó kilátóval, ahová panorámalifttel lehet majd feljutni. A helyi Tourinform-iroda az építkezések befejeztével ismét a víztorony lábánál nyithatja meg kapuit.