Hatalmas széllökések várhatóak hétvégén

2011.02.11. 13:30

Változékony, szeles idő várható a hétvégén, csapadék főként északon lehetséges. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nulla és öt, a nappali hőmérséklet szombaton egy és hat 6 fok között alakul az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Szombaton a jelenleginél több lesz a felhő, északon-északkeleten pedig ónos eső, havazás is előfordulhat. Délen és nyugaton zápor, hózápor lehet, később mindenütt megszűnik a csapadék.

A délnyugati-nyugati szél főként északon fog megerősödni, később viszont többfelé viharossá fokozódik. Szombat hajnaltól az északira forduló szelet több helyen kísérik majd viharos, akár 70-80 km/órás széllökések is.

Vasárnap délelőtt még napos, délutántól azonban már borús időre számíthatunk. Nyugaton-délnyugaton hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat, de jelentős mennyiségű csapadék sehol sem várható. Éjszaka mínusz kettő és mínusz kilenc, nappal öt fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

A főváros egyes részein a szálló por, illetve a nitrogén-dioxid koncentrációja várhatóan eléri az egészségügyi határértéket, de a megélénkülő szél hatására később kitisztul a levegő. Melegfronti hatás várható, a frontérzékenyek fejfájásra, rossz közérzetre, levertségre számíthatnak.