Marad pénz a közbiztonságra

2011.02.19. 16:52

A Belügyminisztériumot (BM) érintő költségvetési zárolás nem fogja érinteni a közbiztonság helyreállítása érdekében már tavaly elindított rendteremtő intézkedéseiket - közölte a tárca szombaton.

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő (MSZP) szombati sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza azt a döntését, amellyel a 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozása érdekében 35 milliárd forintot zárolna a BM költségvetéséből.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a kormánypártok egyik legfontosabb választási ígérete a közbiztonság javítása és a rendőrség megerősítése volt, és Pintér Sándor belügyminisztert arra kérte, hogy sokkal hatásosabban képviselje tárcája és így a közbiztonság érdekeit a kabinetben.

A Magyar Közlöny február 11-ei számában jelent meg az államháztartási egyensúly megőrzéséhez szükséges intézkedésekről szóló miniszterelnöki rendelet, amely intézkedik a stabilitási alap létrehozásáról. A kormány az irányítása alá tartozó szervezeteknél február 23-ai hatállyal 187 milliárd forint zárol: a legtöbbet a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál, 39 milliárd forintot, majd 34,9 milliárd forinttal a Belügyminisztérium következik.