Az államigazgatásban kifizetik a bérkompenzációt

2011.02.24. 12:29
Navracsics Tibor szerint az államigazgatásban mindenkit kompenzálnak, akit esetleg hátrányosan érintett az idén bevezetett új adórendszer. A közigazgatási és igazságügyi miniszter közölte: a 250 milliárd forintos stabilitási alap létrehozása a közszférában nem okozhat elbocsátást.

Navracsics Tibor a Parlamentben azt mondta: a Nemzetgazdasági Minisztériumtól függ, hogy a kompenzációra mikor adja meg a kereteket. Amint lehet, az államigazgatásban visszamenőlegesen azonnal kifizetik a bérkompenzációt.

Közölte azt is, hogy a 250 milliárd forintos stabilitási alap nem okozhat elbocsátást a közszférában, annak alapvetően nem ez a célja. A létszámot a közigazgatásban az szabja meg, hogy milyen feladatokat kell ellátni, mondta.

A miniszterelnök-helyettes kiemelte: a stabilitási alap nem elvonást, hanem zárolást jelent, így akár év végén, ha optimálisan alakulnak a gazdasági és költségvetési folyamatok, a zárolt forrásokat visszakapják a minisztériumok.

Úgy vélekedett: a stabilitási alap létrehozásánál igyekeztek azokat az előirányzatokat célba venni, amelyek nélkülözhetőek, és ésszerűbb munkaszervezéssel, egyszerűsített eljárásokkal elláthatóak a feladatok. Alapvetően nem a szakembereken akarunk spórolni, fogalmazott Navracsics Tibor.