Lekapcsolták a Hírhátteret

2011.02.25. 13:08 Módosítva: 2011.02.25. 17:16
A szolgáltató hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a rendőrség felszólítására tették elérhetetlenné az oldalt, amelynek szerverei egyébként külföldön vannak.

Elérhetetlenné vált a hirhatter.com, a honlapon mindössze ez olvasható: "a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály 2011. 02. 17-én érkezett felszólítása alapján felfüggesztve".

A hirhatter.com alapító-főszerkesztője Molnár F. Árpád, aki a blogján egyebek mellett keresztyén újságírónak, emberjogvédőnek, filmrendezőnek, "az állami korrupciós és főleg életellenes bűnszervezeti bűntettek, valamint politikai gyilkosságok" egyik legfőbb leleplezőjének és a bolygó Első Echelon-Tanújának vallja magát (az Echelon a világméretű elektronikus megfigyelőrendszer).

Molnár F. Árpád február 14-én közölte a blogján, hogy országos elfogatóparancsot adtak ki ellene, és házkutatást tartottak kecskeméti házában. Ezt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.

A BRFK sajtóosztálya arról tájékoztatta az Indexet, hogy "az említett internetes oldalon elhelyezett tartalom bűncselekményt valósított meg (önkényuralmi jelképeket tett közzé), ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya a portál üzemeltetőjéhez fordult, aki emiatt az oldal üzemeltetését felfüggesztette".

A domaint fenntartó Tárhely.eu is megkeresésünkre megerősítette, hogy valóban kaptak felszólítást a rendőrségtől, a domaint elérhetetlenné tették, de a tárhely amúgy nem náluk, hanem egy külföldi tárhelyszolgáltatónál van.

Később a domainszolgáltató sajtóközleményt is kiadott, ebben szintén azt írják, hogy a rendőrség felszólítására cselekedtek. A közlemény szerint "a dns szerverek lefoglalásával akár több tízezer oldal is elérhetetlenné vált volna, így ezen ügyfelek érdekében azonnal kellett cselekedni és csak magát a domaint elérhetetlenné tenni".

A Tárhely.eu  szerint "azért került kihelyezésre az Index cikke a weboldalra, hogy hiteles információként szolgáljon a látogatóknak".