Polttal és Bakával evett titokban Pintér

2011.02.28. 11:21
Nem volt különösebb oka, hogy pénteken egy XIII. kerületi kisvendéglő különtermében találkozott a belügyminiszter, a legfőbb ügyész és a Legfelsőbb Bíróság elnöke. Legalábbis az érintettek szóvivői azt állítják, csak úgy beszélgettek, miközben kint járó motorral várakoztak a szolgálati Audik.

Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Polt Péter legfőbb ügyész és Pintér Sándor belügyminiszter a Kiskakukk különteremben találkozott pénteken. A XIII. kerületi kisvendéglőben lezajlott találkozóról a stop.hu adott hírt. Az újság riporterének feltűntek a Pozsonyi úton járó motorral álló villogós szolgálati Audik, amelyek mellett biztonsági emberek várakoztak.

A nyilvánosság számára be nem jelentett éttermi találkozón az igazságszolgáltatás legfőbb irányítói körülbelül egy órát tartózkodtak, majd mappákkal hónuk alatt távoztak.

Fotó: stop.hu
Fotó: stop.hu

Mivel a találkozó egy nyilvános étteremben zajlott, nehéz lenne titkosnak minősíteni a megbeszélést, közölte Mányai Zoltán a Belügyminisztérium sajtófőnöke. Három jogászember miről is beszélhetett volna, mint jogi kérdésekről, válaszolta az Index kérdésére.

Az Index kérdésére a Legfelsőbb Bíróság szóvivője, Szűcs Péter azt mondta: nem szokatlan, hogy Baka András a legfőbb ügyésszel vagy a belügyminiszterrel ebédel. Ilyen jellegű informális találkozók eddig is voltak, bár arra nem tudott választ adni, hármasban is ebédeltek-e már.

A Legfőbb Ügyészségen Széplaki-Nagy Gábor szóvivő ehhez annyit tett hozzá, hogy az ebéd közben aktuális ügyekről, főként a bűnüldözés és a büntetőjog alkalmazásának kérdéseiről beszélgettek.