Rabosították Eger volt polgármesterét

2011.03.25. 08:20
Jogosulatlan gazdasági előny és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt hallgatták ki a napokban Nagy Imrét, Eger korábbi szocialista polgármesterét egy 2005-ös ügy kapcsán.

A heol.hu cikke szerint még 2007-ben Deák Boldizsár, egykori fideszes önkormányzati képviselő tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen bűnszövetségben, hivatali visszaéléssel jelentős kárt okozó csalás, számviteli fegyelem megsértése és közokirat-hamisítás miatt.

Állítása szerint bizonyítékai vannak arra, hogy a korábbi, szocialista-liberális helyhatósági, kistérségi vezetés idején jogszabálysértően igényeltek és használtak fel közpénzeket, támogatásokat. Deák elmondta: a pedagógiai szakszolgálati ellátás kistérségi szintű megszervezéséhez pályázott pénzre az egri Móra Ferenc Általános Iskola, de akkor arra még nem lett volna jogosult.

A Heves megyei rendőr-főkapitányságon megerősítették: kedden gyanúsítottként kihallgattak egy egri férfit az ügyben, akit rabosítottak, vagyis ujjlenyomatot vettek tőle, fényképeket is készítettek róla.

Nagy Imre elmondta: nevetségesnek tartja a vádat, miszerint több év után azzal gyanúsítják, hogy az egri kistérségben tanuló gyermekek logopédiai ellátására igényelt normatívával megkárosították a Gyurcsány-kormányt, és jogosulatlan előnyhöz juttattak családokat.