Ösztöndíj a lakótelepi szegény gyerekeknek

2011.03.31. 15:10

A hátrányos helyzetű lakótelepi gyerekekkel foglalkozó Jövőbarát Alalpítvány főtámogatójának, a Wing Zrt.-nek a vezetője, Noah Steinberg közleményben jelentette be, hogy ösztöndíjat hoz létre.

A támogatás célja a tehetséges, hátrányos helyzetű lakótelepi gyerekek felsőoktatási továbbtanulásának segítése. Ez az ország első kimondottan lakótelepi gyerekeknek létrehozott ösztöndíja. Egyúttal felszólítja a hazai vállalatokat, hogy a lehetőségeikhez mérten csatlakozzanak a segítségnyújtáshoz.

Horváth Piroska, a Jövőbarát Alapítvány vezetője elmondta: A hátrányos helyzetű lakótelepi gyerekeknek nincs pénze BKV-bérletre, jegyre, így inkább csak gyalog közlekednek. Legtöbbjük egészségtelenül táplálkozik. Tejterméket, gyümölcsöt, zöldséget, citromot ritkán esznek. Az egyoldalú táplálkozás miatt gyakori náluk a túlsúly és ennek ellentéte, az alultápláltság.

Hozzátette, a III. kerületi kaszásdűlő lakótelepen működő alapítványnál regisztrált 250  gyerek nem enne délutánonként, ha nem kapna náluk ételt. Délutánonként szabadidős, sport és kulturális programokat, hétvégente éjszakai sporteseményeket, főzősulit szerveznek a csellengő gyerekeknek.